Qmusic grote winnaar Gouden Radioring Gala

Marieke Elsinga (34) heeft voor het derde jaar op rij de Zilveren RadioSter Vrouw gewonnen. De Qmusic-presentatrice kreeg de publieksprijs donderdagavond tijdens het Gouden RadioRing Gala in Hilversum. Ook haar collega Mattie Valk (36) viel in de prijzen.

In haar dankspeech richtte Marieke zich tot de andere genomineerden. “Het was een voorrecht om met jullie genomineerd te zijn”, zei ze tegen NPO Radio 2-collega’s Annemieke Schollaardt en Emmely de Wilt. Marieke biechtte daarbij op dat ze vorige maand veel naar Radio 2 luisterde door de Top 2000.

Met haar derde award komt Marieke op gelijke hoogte met Annemieke, die ook drie keer werd uitgeroepen tot beste radiopresentatrice. Recordhoudster is Claudia de Breij die tussen 2006 en 2014 zes keer won.

Marieke maakt sinds september 2018 de ochtendshow Mattie & Marieke op Qmusic. Haar radiomaatje Mattie Valk won eerder donderdagavond de Zilveren RadioSter Man. Hij is de eerste mannelijke Qmusic-dj die de prijs krijgt sinds ze worden uitgereikt.

“Ik keek laatst een interview met een hele succesvolle Australische radiopresentator”, zei hij na de overhandiging van de prijs. “Hem werd gevraagd: wat is het geheim van je succes. Het antwoord: je moet binnen je vak de allerbeste mensen vinden om mee te werken. Dat heb ik enorm en ik wil jullie allemaal bedanken.”

Bron: RTL Nieuws 29 januari 2021