Eigenaar Qmusic Limburg breidt uit naar Randstad

Bron: WijLimburg

Michael Bartelet is eigenaar van Radio Limburg, het bedrijf achter Qmusic Limburg. Hij betaalde 365.000 euro om in de Randstad een nieuw radiostation in de ether te krijgen en moest opbieden tegen drie andere investeerders, maar won uiteindelijk de veiling met het hoogste bod. Bartelet: “Het is veel geld, dat zeker. Maar als ik bekijk wat de potentie is van de frequenties, dan is het voor mij een zeer logische stap en goede investering. Ik ben nu in gesprek met twee partijen om een programmering van de grond te krijgen. Dat zijn geen Limburgse partijen. Radio is regionaal. Wat werkt in Limburg, hoeft natuurlijk niet te werken in de Randstad. Wat ik nog kan vertellen is dat Qmusic één van die partijen is.”

Luistercijfers

Voorheen was Bartelet eigenaar van Radio Maastricht en werkte na zijn verhuizing naar Laren bij Talpa van John de Mol. In 2005 deed hij als programmadirecteur de start van Qmusic in Nederland. De huidige luistercijfers van Qmusic Limburg liegen er niet om. Met zijn zender bereikt hij dagelijks 216.000 Limburgse luisteraars, aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld L1 met 154.000. Opvallend daarbij is de leeftijdsopbouw van de luisteraars. Bij Qmusic bevindt 77% van de luisteraars zich in de leeftijd van 10 tot 49 jaar, bij L1 is 80% van de luisteraars ouder dan 50 jaar. Een jonge zender met een jonge doelgroep dus. Ook met de advertentie-inkomsten zit het wel goed. Bartelet: “Veel media hebben het moeilijk in deze tijd van online transitie. Radio heeft daar niet zo’n last van en kan rekenen op een trouwe schare luisteraars en adverteerders.”

Opbod

Radiofrequenties worden gebundeld in kavels en geveild per opbod. Toen vorig jaar bleek dat er in de Randstad een kavel van frequenties met een potentie van ruim 8 miljoen luisteraars geveild ging worden, wachtte hij niet langer met het indienen van zijn plan. Vorige week vond de laatste online veiling plaats. Voor 365.000 euro kocht hij kavel B5 in de Randstad, wat bestaat uit 10 radiofrequenties met masten in onder meer Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem.